EvaSusannes hemsida

Livet är ett mirakel!

I vår hjärna finns cirka 1 biljon nervceller och det är en siffra som kan vara lättare att förstå om man tänker sig att det är som jordens befolkning multiplicerat med 166! Och alla dessa celler med sina nystan av nervtrådar, dvs. dendriter, tusentals per cell, får plats innanför skallbenen. Som jämförelse är antalet celler vi har i hela kroppen jordens befolkning gånger 8.333. Det fantastiska är att alla dessa celler samarbetar och ”pratar” med varandra för att kroppen ska fungera optimalt och vara i balans. Denna kommunikation fungerar genom elektriska signaler och kemiska reaktioner.
Vi har en gammal hjärna; reptilhjärnan och en nyare hjärna; cortex som är det tunna gråa skikt på bara några millimeter som omsveper hela innanmätet av vit hjärnsubstans.
Den består av motoriska barken som hör ihop med musklernas arbete och sensoriska barken som har med våra fem sinnen att göra.
Hjärnan har två hemisfärer, vänster och höger hjärnhalva som förbinds med
hjärnbalken. Hjärnhalvorna är olika men samarbetar så väl att det blir praktiskt taget omöjligt att medvetet skilja mellan det som pågår i respektive hemisfärer.

Här ska det komma mycket mera text! Lite om dopamin och oxytocin till exempel. Fast, några år senare kan jag bara konstatera att det verkar inte bli någon mer text, suck.

Välkommen

Att vandra på jorden är ett underbart äventyr. Att ha en hemsida är också ganska äventyrligt.
Här vill jag visa lite av mina målningar, både akvarell och olja, några textilier, lite mandalas plus några "sagor".

Jag skriver också lite om Tantra som är ett ännu större livs-äventyr även om mycket fattas att lära och upplevas.
Ty, blir man någonsin klar med sin "inre och yttre" resa? Jo, den yttre avslutar man ju när man "dör" och lämnar den fysiska kroppen.
Men den inre resan, själens resa, den fortsätter in i evigheten.

Och tur är väl det ty annars vore det ju jättetrist!